ansok-2

Publicerat 20 augusti, 2009

Läs Umeås fördjupade kulturhuvudstadsansökan

Vår ansökan, ”Nyfikenhet och passion – medskapandets konst”, är inspirerad av de åtta samiska årstiderna. De börjar med vårvinterns uppvaknande. Därefter följer vårens återvändande, vårsommarens växande, sommarens vila och kontemplation, höstsommarens skördetid, höstens befruktning, höstvinterns vandring och vinterns vårdande. 

Med vår fördjupade ansökan presenterar vi vad vi avser göra om vi blir utsedda till Europas kulturhuvudstad 2014. Vi börjar redan 2010 med projekt och aktiviteter som fullföljs och sedan utökas under programåret 2014.

Under våren har åtta referensgrupper arbetat med att utforma och vidareutveckla teman, projekt och idéer som grund för innehållet i Umeås ansökan. Referensgrupperna har även haft öppna möten och fört en dialog med allmänheten kring det programinnehåll som vi nu ser fram emot att få redovisa för juryn.

Ansökan lämnades in på Kulturrådet i Stockholm den 30 juni 2009.

Här hittar du del 1 och 2 av Umeås kulturhuvudstadsansökan

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Läs Umeås fördjupade kulturhuvudstadsansökan