ninahagen

Publicerat 18 maj, 2011

Nina Hagen blir Umeå2014-ambassadör

I samband med sitt besök i Umeå och MADE-festivalen blev Nina Hagen officiell ambassadör för Umeå 2014 – Europas kulturhuvudstad. Hon träffade Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå 2014, och fick information om kulturhuvudstadsåret och planerna för programmet.

– Nina Hagen är på många sätt en idealisk ambassadör för Umeås själ, karaktär och stil. Hon är ikon för punkrocken och en passionerad person som inte är rädd att utmana, säger Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå 2014.

Vad ambassadörskapet konkret kommer att innebära är inte i detalj diskuterat, men Nina Hagens kontakter och nätverk i Europas musikliv ger möjligheter till många spännande musikprojekt inför 2014.

I samband med att Fredrik Lindegren överlämnade Umeå 2014-smycket i silver, fick Nina frågan om det är något särskilt arrangemang hon skulle vilja se under Umeås kulturhuvudstadsår.

– En återförening av ABBA!, föreslog hon, men om det inte går önskar jag gruppen The Sabri Brothers från Pakistan.

Nina Hagen, sångerska och skådespelerska, är född i Östberlin 1955. Hon slog igenom med sitt punkrockband Nina Hagen Band i slutet av 1970-talet.

MADE arrangeras av NorrlandsOperan och är Umeås årligt återkommande scenkonstfestival med en blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll.

Umeå 2014-smycket finns att köpa i stadshusets reception och på turistbyrån på Renmarkstorget.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Nina Hagen blir Umeå2014-ambassadör