Photo: Marek Pokorny (CC BY-NC-SA 2.0)

Publicerat 29 november, 2011

Norrländska serieskapare samlas i antologi

Ett projekt som vill lyfta fram regionens många visuella berättare, främst serietecknare och illustratörer, får stöd från Umeå2014 och Kulturskjutsen. Man vill sammanställa en antologi som ska ges ut inför kulturhuvudstadsåret.

– Det finns många duktiga tecknare och serieskapare i Umeå och Västerbotten, berättar Jonas Lidström Isegrim som skickat in förslaget till Kulturskjutsen. Vi är en grupp som har börjat sammanställa vilka de är och vill lyfta dem genom att ge ut en antologi för den norra delen av Sverige.

Projektet är ett samarbete med Seriefrämjandet och det finns tankar om att också arrangera en utställning med de deltagande tecknarnas verk. Det skulle även kunna skapa ett nätverk för tecknare och visuella berättare från regionen.

Jonas Lidström Isegrims projektidé får 20 014 kronor från Kulturskjutsen att använda till tryckkostnader med mera.

Läs mer om detta projekt

Mer information om Kulturskjutsen

Foto: Marek Pokorny (CC BY-NC-SA 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Norrländska serieskapare samlas i antologi