Publicerat 7 december, 2011

Verkligheten får pengar till internationell konstfestival

Konstnärer från hela världen kommer att medverka i konstfestivalen Survival Kit/Umeå. Festivalen ska också arbeta för att bygga upp ett långsiktigt konstnärligt utbyte med de båda kulturhuvudstäderna Umeå och Riga.

Det konstnärliga samarbetet mellan konstnärer och institutioner i Umeå och Latvian Centre for Contemporary Art i Riga inleddes 2010. Tanken är att samarbetet ska utvecklas och fördjupas under 2012 och 2013 för att sedan kulminera i konstfestivalen Survival Kit / Umeå, som ska arrangeras av det konstnärsdrivna galleriet Verkligheten under 2014.

Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott har beslutat att stötta festivalen genom att bidra med 250 000 kronor, pengar som ska användas under uppstartsfasen.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Verkligheten får pengar till internationell konstfestival