Publicerat 11 januari, 2012

De vann app-tävlingen

En grupp studenter från civilingenjörsprogrammet i interaktion och design vid Umeå universitet vann första pris i tävlingen Umeå App Challenge arrangerad av bland andra Umeå2014.

Studentgruppen, som består av Johanna Liljedahl, Henrik Hansson, Annica Lindström, Sabina Sonning och Samuel Sonning, har skapat en applikation, en s.k. app, till iPhone som de kallat Mer Aktivitet! Studenterna har läst kursen ”Prototyputveckling för mobila applikationer”.

Den vinnande applikationen är riktad till alla som befinner sig i eller nära Umeå, vare sig de är besökare eller riktiga infödingar, och visar dem vad staden har att erbjuda.

– Appens grundidé är att användarna delar med sig av de aktiviteter de utför samtidigt som de får tips av andra, säger Johanna Liljedahl.

Förutom att öka aktiviteten hos de enskilda användarna hjälper applikationen också näringslivet genom att fungera som en effektiv kanal för dem att nå ut till människor med. De får en chans att visa upp sig och marknadsföra de speciella aktiviteter som just de har att erbjuda. På detta sätt exponeras de inte bara för användare av applikationen men också genom sociala medier.

Umeå 2014 arrangerade app-tävlingen tillsammans med UmeNet AB, Umeå universitet samt Sogeti AB för att uppmuntra kreativitet och utveckling av mobila applikationer eller tjänster som kan vara till nytta, glädje eller förundran för Umeås medborgare, besökare, potentiella studenter med flera. Tävlingsperioden pågick från 14 juni till 31 oktober 2011 och var öppen för alla. Vinnare utsågs genom bedömning av originalitet, innovationshöjd, potentiell nytta, teknisk realiserbarhet samt affärsmässig potential.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | De vann app-tävlingen