Publicerat 27 mars, 2012

Internationellt scenkonstmöte i Umeå under 2014

Teatercentrum tilldelas 20 014 kronor för att utforska möjligheterna att hålla ett EON-möte i Umeå under 2014. EON, som står för European OFF Network, är ett europeiskt nätverk för fria teatrar som arbetar med scenkonst i Europa och Mellanöstern.

Nätverket har över 400 intressenter och består av professionella individer och grupper inom det fria scenkonstområdet. Teatercentrum har varit med i nätverket sedan starten 2004 och deltar kontinuerligt i dialoger med andra medlemmar om allt från gästspelsmöjligheter till utveckling av nätverkets framtid. Teatercentrum planerar tillsammans med de lokala fria teatergrupperna i Umeå att organisera ett EON-möte i Umeå under 2014.

– Vi vill erbjuda nätverkets medlemmar ett nytt tillfälle att tillsammans utforska och utveckla den fria professionella scenkonsten, genom ett möte med diskussioner, workshops, seminarier och föreställningar, berättar Elinn Bolonassos på Teatercentrum i Umeå.

Kulturskjutsen på 20 014 kronor kommer att användas till ett arbetsmöte som ska hållas i Umeå under maj 2012. Syftet med arbetsmötet är att lokala, nationella och internationella parter inom nätverket ska lägga en grund för planeringen till det fyra dagar långa EON-mötet som planeras äga rum i juni 2014.

Mer information om Kulturskjutsen

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Internationellt scenkonstmöte i Umeå under 2014