Publicerat 29 maj, 2012

Umeå får SM-veckan vinter 2014

Det blir en SM-vecka vintern 2014. Riksidrottsförbundet och Sveriges Television har beslutat att frångå principen att inte arrangera SM-veckan under OS-år och utsett Umeå till värdstad för SM-veckan vinter 2014.  

Principen har sedan SM-veckan startade vintern 2009 varit att det inte arrangeras någon SM-vecka under OS-år, d v s vinterveckan utgår de år vinter-OS avgörs och sommarveckan de åren sommar-OS avgörs. Men efter en diskussion mellan RF, SVT och idrotten har parterna kommit överens att SM-veckan ska genomföras även OS-året 2014.

– Efter ett positivt besked från Umeå har vi beslutat att låta Umeå arrangera SM-veckan vintern 2014. Det blev ett sent beslut och därför har vi utsett en arrangörsstad för vinterveckan utan ansökningsprocess. Umeå har mycket goda förutsättningar för att arrangera en SM-vecka. Det är med tanke på att Umeå utsetts till Europas kulturhuvudstad 2014 som vi tycker att det är synnerligen passande att Umeå också är värd för SM-veckan 2014, säger Erik Strand, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

– Vi är glada att Umeå även vill arrangera SM-veckan det här intensiva året. Jag tror och hoppas vi kan hitta spännande synergieffekter med någon eller några av de satsningar staden gör i samband med kulturhuvudstadsåret. Sport är ju kultur, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

– Vi är stolta och glada över att få äran att arrangera ett så stort och prestigefullt evenemang som ligger helt i linje med vår ambition om Idrottstad Umeå. Det kommer att bli en fantastisk vecka för alla besökare, aktiva och inte minst för våra föreningar. SM-veckan kommer förhoppningsvis att stärka föreningslivet i Umeåregionen, säger Stefan Hildingsson, fritidschef i Umeå kommun.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeå får SM-veckan vinter 2014