ctur

Publicerat 12 oktober, 2012

Kulturskjuts ger kärlek på distans

Med ”Umeå-heart-Riga” som slogan åkte studenter vid kulturentreprenörsprogrammet vid Umeå universitet till Riga för att inleda ett långsiktigt samarbete mellan de två blivande kulturhuvudstäderna. 
– En sorts kärleksrelation på distans, säger Sofie Stefansson, student vid kulturentreprenörsprogrammet.

Studenter vid kulturentreprenörsprogrammet blev tidigare i år tilldelade en kulturskjuts för projektet Culture Trade Umeå/Riga. Projektet är ett samarbete med Kultur på Campus där just Culture Trade är en avknoppning från verksamheten. Den 3 oktober åkte Umeå-studenterna till Riga för att utbyta kultur, tankar och idéer. Kulturentreprenörsstudenterna arrangerade en miniturné med Umeå-artisten Slow Fox, som med fem spelningar på både universitet och klubbar gav Rigaborna ett smakprov av Umeås kultur.

Umeå-studenterna träffade även studenter från Art Academy of Latvia och Latvian Academy of Music för att presentera Umeå, kulturentreprenörsprogrammet och projektet Culture Trade. Där diskuterades bland annat sätt att stärka samarbetet mellan städerna inför 2014.

– Vi har fått med oss nya erfarenheter som kommer att berika oss som kulturentreprenörer. Det känns bra att vi har upprättat relationer till både studenter och andra kulturutövare i Riga, säger Sofie Stefansson, student vid kulturentreprenörsprogrammet.

Nästa etapp i projektet Culture Trade är att studenter från Riga kommer till Umeå för att visa upp sin kultur.

Bilden: Umeå-bandet Slow Fox under en av spelningarna i Riga.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturskjuts ger kärlek på distans