Publicerat 16 oktober, 2012

Musik och sport

StadionMusik är en av totalt åtta årstidskonserter av Norrlandsoperan under 2014. Den ska framföras i en idrottshall i samarbete med åtta elitidrottare, 200 ungdomsidrottare och tio idrottare med funktionshinder.

Kulturhuvudstadsutskottet vid Umeå kommun beviljar 700 000 kr för projektet och förutsätter samtidigt att samarbete sker med idrottsrörelsen och fritidsnämnden samt att projektet redovisar en medfinansiering från andra källor.

– Här finns goda möjligheter till nationell finansiering, säger Marie Louise Rönnmark (S), ordförande i kulturhuvudstadsutskottet.

Tidigare har Norrlandsoperan bland annat presenterat årstidskonserterna Beethoven and Beyond som består av Beethovens samtliga symfonier som ska framföras under cirka tre veckor och fyra konserter, och Ljuset och mörkret av Mirjam Tally – ett verk med text av den samiske poeten Paulus Utsi som kommer att framföras av Kammarkören Sångkraft och Norrlandsoperans symfoniorkester.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Musik och sport