Publicerat 28 november, 2012

Kulturskjuts till konsert och workshop

Umeå kammarmusikförening tilldelas en kulturskjuts på 20 014 kronor för att under 2013 anordna en konsert och en workshop för elgitarrelever. Arrangemanget är ett steg mot den kammarmusikfestival som föreningen vill genomföra under 2014.

I september 2012 arrangerade Umeå kammarmusikförening Musik, Mingel, Mat tillsammans med House of Metal. Arbetet med att hitta samarbetspartners inför 2013 har inletts.

Kompositören Svante Henryson kommer att fungera som konstnärlig ledare även för konserten 2013. Svante Henryson är uppvuxen i Umeå och verksam inom både jazz, klassiskt och hårdrock. Han har tidigare arbetat med bland annat Yngwie Malmsteen, som beskrivs som en av hårdrockens största gitarrvirtuoser.

– Svante kommer att kunna presentera lyskraftiga namn på den klassiska musikens område, säger Eric Johannesson, ordförande i Umeå kammarmusikförening.

Inför 2013 vill Kammarmusikföreningen anordna en workshop för elgitarrelever från olika musikskolor och gymnasier i Umeå, som bjuds in att spela tillsammans med Svante Henryson. Något som ska resultera i en uppvisning på Folkets hus.

Kammarmusikföreningen beskriver de två konserterna – den 2012 och den kommande konserten 2013 – som förstudier inför den kammarmusikfestival som planeras under 2014.

– Vi vill under 2014 anordna en två och en halvdagarsfestival med fem kammarmusikkonserter, säger Eric Johannesson.

Umeå kammarmusikförening tilldelas en kulturskjuts på 20 014 kronor för att utveckla arbetet inför 2014.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturskjuts till konsert och workshop