Publicerat 30 november, 2012

Lyckat datorspelsevent som vill växa

UmeLANs projekt FrostByte, som tidigare i år tilldelades en kulturskjuts från Umeå2014, har efter ett lyckat datorspelsevent 2012 börjat planeringen för 2013 och framåt. 
– Vid årets FrostByte kom nära 300 personer, det här är något som har mycket stor potential att utvecklas, säger Petter Karkea, UmeLAN. 

I september 2012 blev den ideella föreningen UmeLAN tilldelad en kulturskjuts på 20 014 kronor från Umeå2014 för projektet FrostByte som är första delen i en planerad serie datorspelsevenemang som ska nå sin kulmen under 2014. Årets datorspelsevent genomfördes i slutet av oktober tillsammans med UNF (Ungdomens Nykterhetsförbund) och lockade många deltagare.

– Vi som arrangör upplevde att vi skapade en mötesplats för alla som vill spela dator och umgås med andra, genomförde tävlingar och delade ut priser. Redan nu har vi fått många önskningar om att komma tillbaka 2013, vi tror att det här är något som har mycket stor potential för framtiden, berättar Petter Karkea, ordförande i UmeLAN.

I dagarna höll UmeLAN sitt första planeringsmöte inför eventet 2013.

– Vi har tagit in feedback från deltagarna för att kunna göra ett ännu bättre evenemang nästa år. Vi har börjat med planeringen tidigare denna gång, så att vi är bättre förberedda inför FrostByte 2013, säger Petter Karkea.

Se en film från FrostByte 2012 här:

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Lyckat datorspelsevent som vill växa