Publicerat 7 november, 2012

SM-veckan ska bli en riktig folkfest

Arbetet inför SM-veckan 2014 har tagit fart. Nyligen var föreningar inbjudna till en träff med Umeå kommuns utsedda projektledare och Västerbottens idrottsförbund. Föreningarna fick också mer information om arrangemanget och möjligheten att delta som arrangör.

– Det är redan nu ett väldigt stort intresse från föreningslivet och jag hoppas att vi tillsammans kommer att kunna skapa en riktig folkfest, säger Outi Krekula, projektledare för SM-veckan.

Umeå är utsedda att vara värdstad för SM-veckan 2014. Med Riksidrottsförbundet och Sveriges Television som ägare av projektet blir Umeå kommuns roll att skapa så goda förutsättningar som möjligt för föreningarna att genomföra de olika SM-tävlingarna.

– Vår roll handlar om att stötta och stimulera de föreningar som vill vara med och arrangera, säger Outi. Just nu handlar mycket av arbetet om att informerar föreningarna om deras möjligheter och inspirera och engagera till att delta.

Som ett mini-OS
En SM-vecka burkar vanligtvis innefatta omkring 20 olika idrotter och cirka 1500 aktiva idrottsutövare – ett stort och kraftfullt arrangemang som stimulerar idrottslivet på flera sätt, såväl bredd som elit.

– Att få arrangera en SM-vecka är lite som att ha ett mini-OS på hemmaplan. Det ger inspiration till föreningar, utövare, funktionärer, åskådare och är inte minst någonting som sätter idrottsstaden Umeå på kartan, säger Outi Krekula.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | SM-veckan ska bli en riktig folkfest