Photo: Sebastian Fritzon (CC BY-ND 2.0)

Publicerat 13 december, 2012

Skräckteater­festivalen får stöd av Kulturrådet

Profilteatern i Umeå står bakom Skräckteaterfestivalen, som är ett omfattande projekt som kulminerar under kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Kulturrådet beviljar nu projektet 100 000 kronor.

Pengarna ingår i Kulturrådets utdelningsomgång av stöd till internationellt kulturutbyte som är på sammanlagt 5,8 miljoner kronor.

– Stödet vi fått av Kulturrådet är en del av projektets totala budget, men som ger oss större möjligheter att få medel från annat håll. Vi är glada och ser det som ett steg på vägen mot att kunna möjliggöra den festival vi vill genomföra, säger Elin Larsson, producent på Profilteatern.

Profilteatern får pengarna till den första delen av det omfattande projektet, ett utbyte som planeras med Danmark, Island, Storbritannien och eventuellt Spanien.Tanken är att de gästande teatergrupperna ska visa upp både urpremiärer och tidigare visade föreställningar. Dessutom visas Profilteaterns egna uppsättningar, En kvinna i svart, zombieföreställningen Utbrott, och en nyskriven barnrysare. På programmet står även föreläsningar, publiksamtal efter föreställningarna, filmvisningar och utställningar på temat skräck.

Skräckteaterfestivalen har sedan tidigare beviljats 200 000 kr av Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott.

Läs mer om Skräckteaterfestivalen

Foto: Sebastian Fritzon (CC BY-ND 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Skräckteater­festivalen får stöd av Kulturrådet