Picture: Buffy Sainte-Marie. Foto: Monica Vereana Williams (CC-BY-3.0)

Publicerat 15 januari, 2013

Hoppas på världsartist till jubileumskonsert

Holmöns visfestival firar 20-årsjubileum 2014. Arrangörerna planerar en särskild jubileumskonsert inne i Umeå som får 300 000 kr i stöd av Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott. Förhoppningen är att den världskända singer-songwriterartisten. Buffy Sainte-Marie ska uppträda på konserten.

Förutom den traditionella festivalen på Holmön vill arrangörerna Visans vänner uppmärksamma 20-årsjubileet med en särskild utomhuskonsert i Umeå den 23 juli under kvällstid. Syftet är att uppmärksamma visans berättande kraft i de svenska minoritetsspråken, samiska, romani, chib, jiddisch, finska och meänkieli. Dessutom vill Visans vänner sätta en internationell prägel på konserten.

– Vi har stora förhoppningar om att kunna boka upp Buffy Sainte-Marie som representant för de indianska urfolken i nordamerika. Det skulle passa så bra in i konceptet för konserten, säger Christer Jilder som är festivalamiral.

Visans vänner har också tagit kontakt med föreningar där minoritetsspråken är representerade. Tanken är att dessa föreningar ska kunna visa upp sina olika kultur-, dryck- och mattraditioner under arrangemanget.

Läs mer om detta evenemang

På bilden: Buffy Sainte-Marie. Foto: Monica Vereana Williams [CC-BY-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Hoppas på världsartist till jubileumskonsert