Publicerat 30 januari, 2013

Kulturhuvudstadsårets program presenteras

Torsdag den 31 januari 2013 kommer programmet för Umeå2014 – Europas kulturhuvudstad, att presenteras för första gången både i Umeå och i Stockholm.

Vi kommer att presentera en helt ny programbok där ett axplock av projekt under kulturhuvudstadsåret lyfts fram. Vi kommer även att visa upp en ny version av vår webbplats, som löpande kommer att fyllas på med spännande händelser och evenemang under kulturhuvudstadsåret.

Klockan 08.15 håller vi en pressträff i Glashuset i Umeå där Marie-Louise Rönnmark, kommunalråd och kulturhuvudstadsutskottets ordförande, och Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014, presenterar programmet. Strax efter pressträffen åker de till Stockholm för en pressträff och programpresentation i Kulturhuset kl 13.00, där även kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth medverkar.

Kom och titta närmare på programmet!
Du kan träffa oss som arbetat med kulturhuvudstadsåret och titta närmare på programmet, antingen i Glashuset under dagen eller på Scharinska under kvällen. Programmet kommer även att presenteras på vår webb, som får ett nytt utseende den 31 januari (men behåller samma webbadress: www.umea2014.se).

glashuset_litenGlashuset, Rådhustorget i Umeå
Tid: Torsdag 31 januari, klockan 09.00 – 13.00
Välkommen att titta närmare på programboken i Glashuset. Vi som arbetar med kulturhuvudstadsåret berättar om programmet och visar dig den nya versionen av vår webbplats.

 

scharinska_litenScharinska villan, Umeå
Tid: Torsdag 31 januari, klockan 21.00 – 02.00.
Välkommen till releasefesten på Scharinska där du får träffa projektägare, samarbetspartners och Umeå2014-teamet. Den talangfulla artisten Skator kommer att uppträda ca 21.30. Kvällens DJ:s är Emma Bergman, Crossing boarders, Mats Björklund, House of Metal, och Lars Sahlin, Umeå kommuns biträdande kulturchef. Åldersgräns 20 år. Gratis inträde och först till kvarn gäller!

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturhuvudstadsårets program presenteras