Photo: Mattias Edwall. Copyright Kungahuset.se.

Publicerat 6 februari, 2013

Kronprinsessparet kulturhuvudstadsårets beskyddare

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel blir kulturhuvudstadsårets beskyddare och planerar minst ett besök till Umeå under 2014.
– Det här är stort, säger Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014.

Under tisdagkvällen fick Marie-Louise Rönnmark, Umeås kommunalråd och kulturhuvudstadsutskottets ordförande, ett brev med nyheten att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel blir kulturhuvudstadsårets beskyddare. Detta betyder att året är viktigt för hela Sverige.

– Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fick varsitt fripass till kulturhuvudstadsåret 2014 i bröllopsgåva av Umeå kommun när de gifte sig 2010. Det känns kul att de nyttjar den möjligheten och vill genomföra detta, säger Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014.

Victoria och Daniel planerar minst ett besök till Umeå under 2014, men än är det inte klart när under året de kommer.

– Det här är stort. Det skulle vara roligt om Kronprinsessparet kommer till invigningen, vad jag vet har det aldrig varit kunglig representation vid tidigare kulturhuvudstäders invigningar, säger Fredrik Lindegren.

Foto: Mattias Edwall. Copyright Kungahuset.se.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kronprinsessparet kulturhuvudstadsårets beskyddare