Publicerat 27 februari, 2013

Lettisk tangoorkester till Umeå i sommar

Föreningen Tango Norteño får en kulturskjuts för att bjuda in den lettiska orkestern Undertango och visa upp levande tangomusik på årets Midnight Light Tango Festival i Umeå. Man vill också utöka sitt samarbete med en tangofestival i Riga inför 2014.

Tangoorkestern Undertango från Riga ska bli ett musikaliskt tillskott och locka danssugna. Tillsammans med ett par danslärare från Argentina (Barbara Wainnright och Mario De Camillis), blir de dragplåster för Midnight Light Tango Festival, som arrangeras på Gammliaområdet i Umeå den 27 juni – 1 juli 2013.

– Det här kommer att befästa det samarbete som vi redan startat med arrangörerna av en tangofestival i Riga. Samarbetet är planerat att öka till 2014, säger Elsie Hellman från föreningen Tango Norteño.

Föreningen vänder sig till tangodansare i Sverige och Norden men arbetar också med att nå ut med information till föreningar och dansare i övriga Europa.

– Den första sommarfestivalen 2012 var mycket lyckad och uppskattad av gäster från andra länder. Då kunde vi visa att vi har kapacitet att organisera och genomföra en större festival, berättar Elsie Hellman.

Tango Norteño får 20 014 kronor från Umeå2014 och Kulturskjutsen för att genomföra arrangemanget.

Läs mer om Kulturskjutsen

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Lettisk tangoorkester till Umeå i sommar