Per Egland och elever på Skytteanskaskolan i Tärnaby under inspelningen av vindljud / Per Egland and pupils at Skytteanska Skolan in Tärnaby while recording wind noises

Publicerat 13 februari, 2013

Tonsättare möter elever i Tärnaby och Storuman

Arbetet med musikalen Stor Nila fortskrider med ett besök från musikalens tonsättare Per Egland. Som en del i projektet arbetar elever tillsammans med professionella kulturutövare.

Tonsättaren Per Egland har träffat ungdomar i Tärnaby och Storuman för att integrera deras idéer i musiken. Eleverna fick experimentera med olika ljud och rytmisera text från manuset.

– Eleverna i Tärnaby var nyfikna och inspirerade. De hade många riktigt bra idéer och vi hann spela in en del, säger Per Egland.

Hans besök ingår i Skapande skolans del i projektarbetet. Under vårterminen jobbar ungdomarna vidare med att utveckla sina idéer. Per Egland återkommer i april 2013 för att spela in resultatet vilket kan inspirera andra elever i länet att skriva eget material till musikalen.

Författaren Mikael Niemi har redan hjälpt eleverna skriva scendialoger och den här veckan kommer även konstnären Tomas Colbengtsson till dem för att utveckla musikalens grafiska form.

Musikalen Stor Nila kommer att vara färdig i maj 2013 då den skickas till alla högstadieskolor i Västerbotten. Det kommer även att produceras studiematerial kring olika teman som förekommer i berättelsen. Fyra skolor ska sätta upp musikalen under 2014 som en del av kulturhuvudstadsåret; Skytteanskaskolan i Tärnaby, Röbroskolan i Storuman, Finnbacksskolan i Lycksele och Sävar skola i Umeå.

Initiativtagare till musikalen är KulturAkademin i samarbete med Storumans kommun, Norrlandsoperan, Skapande skola, Sametinget, Region Västerbotten, RUM, och Musikanten i Umeå.

Läs mer om projektet

 

Bilden: Per Egland och elever på Skytteanska skolan i Tärnaby under inspelningen av vindljud.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Tonsättare möter elever i Tärnaby och Storuman