Molly & Sus

Publicerat 19 februari, 2013

Vinnaren av bilderbokspriset Snöbollen korad

Bilderbokspriset Snöbollen – årets svenska bilderbok tilldelas Klara Persson för boken Molly & Sus. Bakom priset står Krumelur – föreningen för unga ord i norr, i samarbete med bland andra Umeå2014.

Snöbollen – årets svenska bilderbok är ett nationellt pris initierat från Umeå och är det enda pris i Sverige som ges till bilderboken som konstform.

Vinnaren Klara Persson kommer att få motta 50 000 kronor och en glasplakett av konstnären Monica L Edmondson under prisgalan på Littfest – Umeå Internationella litteraturfestival, i mars. Boken kommer även att ingå i en bildutställning på Bildmuseet.

Ett utdrag ur motiveringen:

”Klara Persson gör med Molly & Sus en stark bilderboksdebut, alltigenom originell och nyskapande. I återhållen färgskala och djärva bildlösningar berättar hon om ett tvillingpar, som både bildligt och bokstavligt är oskiljaktiga. /…/ En strålande bilderboksberättelse över alla åldersgränser.”

Klara Persson är 28 år och läser för tillfället masterprogrammet i design på Högskolan för design- och konsthantverk i Göteborg. Klaras bilderbok Molly & Sus började som ett examensarbete på HDK. Förutom illustration jobbar Klara med grafisk formgivning.

Bakom priset står Krumelur – föreningen för unga ord i norr, i samarbete med; Umeå2014 – Europas kulturhuvudstad, Astrid Lindgrens Stiftelse Solkatten, Kulturföreningen Pilgatan, Bildmuseet Umeå universitet, Länsbiblioteken i Västerbotten och Västernorrland samt Littfest –  Umeås internationella litteraturfestival.

Läs mer om priset här

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Vinnaren av bilderbokspriset Snöbollen korad