Publicerat 12 mars, 2013

15 miljoner till invigning av Umeå2014

Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott har beslutat att avsätta 15 000 000 kronor till kulturhuvudstadsårets invigning i slutet av januari 2014.

Umeå, Sápmi och Europa samlar sina kreativa krafter i en tre dagar lång invigning från fredag 31 januari till och med söndag 2 februari 2014. Den består av nyskapande föreställningar, konstnärliga samarbeten och medryckande aktiviteter för alla i staden.

Den är en viktig programaktivitet som uttrycker och ramar in hela kulturhuvudstadsåret. Tanken är att invigningen ska vara både en programaktivitet för alla medborgare i Umeå och regionen, och en avgörande händelse för internationella gäster och besökare.

Invigningshelgen blir den enskilt största programaktiviteten vad gäller mediebevakning både nationellt och internationellt. Det är därför viktigt att kraftsamla under dessa dagar. Arrangemanget bygger på medskapande och ett stort deltagande från det lokala föreningslivet, medborgare och besökare i Umeå.

– När vi i Umeå inviger vårt europeiska kulturhuvudstadsår är det med stor stolthet vi välkomnar alla besökare till tre oförglömliga dagar, säger Marie-Louise Rönnmark, kommunalråd och ordförande i Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott .

– Invigningen är en fantastisk möjlighet att visa Umeå, Sverige och Europa vad all den kreativa medskaparanda som finns i Umeå och det nordliga rummet kan åstadkomma.

Läs mer om invigningen

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | 15 miljoner till invigning av Umeå2014