Publicerat 21 mars, 2013

Umeå Open värmer upp

Den 1-6 april 2013 pågår årets Umeå Open, med tyngdpunkt på fredagen och lördagen 5-6 april.
– Vi är laddade, artisterna är laddade, och vi bara längtar efter att få smälla upp dörrarna, säger Elenor Nordström, en av personerna i teamet bakom festivalen.

Snart är det dags för årets upplaga av Umeå Open med artister som Mando Diao, Shout Out Louds, Ansiktet, Amanda Jensen och många fler. Det är 16:e året för musikfestivalen, som pågår hela veckan 1-6 april. På tisdagen uppträder Plura och Carla (från Eldkvarn) i Tegs kyrka, och på torsdagen uppträder Syket och Nicole Sabouné på Scharinska. På fredagen och lördagen pågår flera konserter i Umeå Folkets Hus med musik i flera olika genrer. Då uppträder bland andra Mando Diao, New Young Pony Club och Cult of Luna.

Umeå Open erbjuder festivalstämning trots att sommaren känns långt bort.
– Umeå Open är ju världens bästa fest! Att det är inomhus medan snön fortfarande ligger kvar gör att det känns extra schysst att stå i lågskor och svettas framför scenerna, säger Elenor Nordström.

Arrangörerna vill också manifestera gemenskap, nyfikenhet och öppenhet med ett gratis föreläsningsprogram.

Biljetter finns till försäljning på Tickster och på Biljettcentrum i Umeå Folkets Hus. Mer information om artisterna och vilka dagar de uppträder finns på Humlan/Umeå Opens webbplats www.umeaopen.se.

Nästa upplaga av festivalen, under kulturhuvudstadsåret 2014, blir Umeå Open en del av projektet Grand Slam.

Bilden: Shout Out Louds. Foto: Vince Kmeron (CC BY-NC-ND 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeå Open värmer upp