Publicerat 26 mars, 2013

Västerbottniskt läsprojekt besöker Bologna

Bok- och berättarprojektet Give me five fick i februari 2013 ett större bidrag från kulturhuvudstadsutskottet för sin verksamhet. Nu har statens kulturråd bjudit det västerbottniska projektet att delta i barnboksmässan i Bologna den 25-28 mars.

Barnboksmässan i italienska Bologna är den största i sitt slag och firar 50 år den 25–28 mars. Sverige är hedersgäst vilket innebär att svenska illustratörer och författare är inbjudna, men också bibliotek och läsprojekt.

Statens kulturråd har bjudit in Give me five – ett bok- och berättarprojekt med femåringar i fokus som drivs av Länsbiblioteket tillsammans med alla kommunbibliotek i Västerbotten. Den 27 mars presenteras projektet på Salaborsa-biblioteket.

– Det känns jättekul att få möjlighet att visa upp vårt projekt och nätverka med bibliotek och barnbokskreatörer från hela världen, säger Gunilla Brinck, bibliotekskonsulent på Länsbiblioteket, Region Västerbotten.

Give me five bygger på tanken om ett intensivt kulturpedagogiskt arbete där bibliotekarie- och förskolekompetens möts.

– Syftet med Give me five är att femåringar och deras vuxna ska få uppleva spännande, farliga och roliga bilderböcker tillsammans, genom att jobba med böckerna på olika sätt och med olika kreativa uttrycksformer. Vi har märkt att när barnen jobbar med EN bok, läser den om och om igen och bearbetar den med olika konstnärliga medel, fördjupas nyfikenheten, erfarenheten och frågorna. Barnen är oerhört kompetenta om vi bara vågar lyssna på dem, säger Gunilla Brinck.

På http://gemigfem.wordpress.com/ kan du läsa mer om Give me five. För mer information om barnboksmässan i Bologna, klicka här.

Läs mer om projektet

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Västerbottniskt läsprojekt besöker Bologna