Publicerat 26 april, 2013

Ett alternativ till normen

Lina Thomsgård är grundare av Rättviseförmedlingen, en grupp med ambitionen att förändra medieklimatet i Sverige. Hennes föreläsning i Umeå blev på torsdagen ett välbesökt arrangemang.

Drygt 120 personer var på plats i Studion för att lyssna på bland annat Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen. Linda Gustafsson, jämställdhetsstrateg på Umeå kommun, inledde dagen och berättade att arrangemanget anordnades för att öka kompetensen och medvetenheten om jämställdhet inför kulturhuvudstadsåret. Hon berättade även om det jämställdhetsarbete som bedrivs inom kommunen.

Rättviseförmedlingen är en grupp där människor kan efterlysa olika kompetenser, allt från jurister till vinylfantaster – så länge det är kvinnor. Namnen som kommer fram är inte nödvändigtvis bättre, menar Rättviseförmedlingen, men inte heller sämre – de är ett alternativ till normen.

Talade gjorde även Kicki Fagerlund och Tove Liliequist. De berättade om sitt musikprojekt Umeå – den jämställda musikstaden, ett projekt som ska bestå av en serie föreläsningar och workshops med syfte att inspirera till jämställdhetsarbete.

Arrangerade gjorde Umeå kommun och Umeå2014 i samarbete med Lucky Star Music.

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Ett alternativ till normen