Publicerat 12 april, 2013

Gratis WiFi i centrala Umeå

Nu får Umeåbor och besökare surfa femton minuter gratis varje dag på ett nytt WiFi-nätverk i centrala Umeå.
– Vi ville göra något bra för Umeå, och det här vet vi att många uppskattar, säger Mats Berggren, vd på UmeNet.

I Umeå centrum är det nu fritt fram att utan kostnad koppla upp sig mot det trådlösa nätverket City of Umeå. Det är gratis att surfa på nätet i femton minuter per dag, därefter får man tillgång till sidor med information om staden och vad man kan göra här.

– Tanken är att de sidor man får tillgång till efter femton minuter ska vända sig till besökare. Man ska till exempel kunna få information om boende, restauranger och besöksmål i Umeå, vilket känns extra trevligt med tanke på alla utländska gäster vi väntar under kulturhuvudstadsåret 2014, säger Mats Berggren.

Satsningen görs av Umeå Energis dotterbolag UmeNet tillsammans med Umeå kommun, Umeå universitet och UmeNets tjänsteleverantörer.

– Umeå har länge varit en av världens bäst uppkopplade städer. Självklart ska besökare i Umeå märka av det när de kommer hit. Att kunna ta del av Umeås utbud är en del av ett gott värdskap, säger Anna Olofsson, marknadschef Umeå kommun.

– Vi kommer även att sälja en tilläggsprodukt där kunderna får ständig tillgång till det trådlösa Umeånätet. Vi tror att det här är något som många har efterfrågat, säger Mats Berggren.

Samarbetet innebär att Umeå kommuns personal och skolelever får full tillgång till WiFi-nätet, liksom universitetets anställda och studenter.

UmeNet ger Umeåborna ett av västvärldens snabbaste bredband och prisades nyligen som Årets Operatör och Årets Stadsnät.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Gratis WiFi i centrala Umeå