Publicerat 8 april, 2013

Ny administrativ chef för Umeå2014

Umeå2014 har rekryterat Dan Vähä som administrativ chef. Dan Vähä, som tidigare har arbetat på flera ledande befattningar i Umeå kommun, kommer närmast från tjänsten som kommunchef i Nordmaling.

Snart slutar nuvarande administrativa chefen Helene Brewer av familjeskäl. Hennes efterträdare blir Dan Vähä som tidigare arbetat i Umeå kommun under drygt 15 år. Dan Vähä har bland annat varit förvaltningschef för servicekontoret, biträdande samhällsbyggnadsdirektör och kanslichef för Umeå kultur, där han arbetade tillsammans med Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014. Dan Vähä har också lång erfarenhet av föreningsarbete.

– Jag är mycket glad och stolt över att Umeå kommun åter vill använda min kompetens. Jag ser även fram emot att åter få samarbeta med Fredrik Lindegren och givetvis med alla andra fantastiska medarbetare i Umeå2014-teamet. Att på nytt få arbeta med kulturdriven tillväxt i den växande staden Umeå känns helt fantastiskt, säger Dan Vähä.

Kommunalrådet Marie-Louise Rönnmark som är ordförande för Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott är mycket nöjd med rekryteringen.

– Arbetet som administrativ chef är väldigt viktigt för att hålla samman projektet. Dan Vähä har en mycket gedigen erfarenhet av Umeå kommun och en bred kompetens som gör honom väldigt väl lämpad för rollen som administrativ chef för Umeå2014. Han har ett brett kontaktnät och väldigt goda insikter i kulturhuvudstadssatsningen, säger Marie-Louise Rönnmark.

– Dan Vähä har förutsättningarna att snabbt ta sig an jobbet nu när tempot kring förberedelserna inför 2014 ökar hela tiden. Han känner Umeå väl men har även ett personligt engagemang i föreningslivets förutsättningar, säger Sven-Olov Edvinsson, kulturhuvudstadsutskottets vice ordförande.

Dan Vähä kommer att tillträda den nya tjänsten så snart som möjligt.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Ny administrativ chef för Umeå2014