Publicerat 7 maj, 2013

Kulturhuvudstadsåret viktigt för Sundsvall också

Inför Umeås år som Europas kulturhuvudstad satsar Sundsvalls kommun på gemensam samverkan med Umeå i en rad aktiviteter. Projekt­ledaren för ”Samverkan Sundsvall–Umeå 2014” Johan Lindstammer har nyss börjat.

Sundsvall har stöttat Umeå ända sedan de började arbeta för sin kandidatur. Även Sundsvalls samverkansprojekt ser kultur som en tillväxtfaktor som rymmer det mesta; mat, idrott, teater, näringsliv, dans etc.

– Här kan vi skapa en vinn-vinn-situation där vi kan hjälpa till att stärka Umeå och de hjälper till att stärka Sundsvall, säger Johan Lindstammer, som är Sundsvalls projektledare.

Johan kommer nu att börja bygga projektorganisation och nätverk samt träffa engagerade personer i Umeå och Sundsvall.

– Det här är en väldig chans för Sundsvall att finnas med i det här året och tillsammans med Umeå visa upp norra Sverige, säger hon. Det här kan ge ett lokalt och regionalt genomslag som räcker så mycket längre än ett år, säger Ulla Näsman, direktör för Kultur & Fritid i Sundsvalls kommun.

Bilden: Johan Lindstammer (foto: Christina Lindqvist)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturhuvudstadsåret viktigt för Sundsvall också