Publicerat 21 maj, 2013

Nordiska och tyska perspektiv på kreativa näringar

De nordiska ambassaderna i Berlin arrangerar seminariet Creative North den 27 maj 2013 för att diskutera hur man kan stötta kulturella och kreativa näringar i sina egna länder och internationellt på bästa sätt. Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014, är en av föreläsarna.

Seminariet samlar representanter från myndigheter, lärosäten och företag i de nordiska länderna och Tyskland för erfarenhetsutbyte. I dessa länder har kulturella och kreativa näringar kommit att bli betydande faktor för tillväxt, innovation och medborgarnas hälsa. I Tyskland är till exempel de kreativa näringarnas produktionseffekter jämförbara med bilindustrin.

Fredrik Lindegren kommer att ge deltagarna Umeås perspektiv på dessa frågor i sin föreläsning Creative industries boosting the economical and social well-being.

Läs mer om detta evenemang

Bilden: De nordiska ambassaderna i Berlin. Foto: Songkran (CC BY-NC-SA 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Nordiska och tyska perspektiv på kreativa näringar