Publicerat 29 maj, 2013

Stöd till Umeå2014-projekt från Kulturbryggan

U x U, den nya stora musikfestivalen som ska äga rum i Hedlundadungen sommaren 2014, och konstprojektet Anonym but Creative, som planerar att smycka staden, får stöd av Kulturbryggan.

Grunden för festivalprojektet U x U är gräsrotsengagemang. Antalet involverade avgör omfattningen och devisen är ”av folket, för folket”. Umeås musikliv och invånare har bemött festivalen med stort engagemang, och den har även väckt internationellt intresse. Ju fler biljetter som säljs desto större blir festivalen. Projektet har tidigare beviljats två miljoner kronor från Umeå kommun och nu bidrar även Kulturbryggan med en miljon.

I projektet Anonym but Creative används konst för att stärka stadens sociala identitet. Fönster, husfasader och offentliga platser i Umeå ska göras mer personliga och attraktiva. Studiefrämjandet i Umeåregionen får 100 000 kronor från Kulturbryggan i startstöd till projektet.

Kulturbryggan arbetar på uppdrag från regeringen och ger bidrag till kulturprojekt som är nyskapande, innovativa och experimentella i sin natur.

Bilden: Thurston Moore. Foto: Josep M Martí (CC BY-NC-SA 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Stöd till Umeå2014-projekt från Kulturbryggan