Publicerat 31 maj, 2013

Sveriges största fritidsgårdsfestival i Umeå 2014

Nästa år kommer Sveriges största fritidsgårdsfestival, Livet är en fest, att äga rum i Umeå. 
– Att vi ska arrangera festivalen nästa år känns verkligen hur kul som helst. Vi har jobbat stenhårt för detta och nu är det officiellt. Det är bara att kavla upp ärmarna och köra, säger Per-Erik Söderström, projektledare för Livet är en fest, Umeå fritid unga.

”Livet är en fest” är en festival som initierats av Fritidsforum och har som fokus att engagera unga människor från Sveriges fritidsgårdar. Delaktighet, mångfald och att ha kul tillsammans är festivalens ledord. Under tio år har festivalen, som varje år flyttar runt i landet, arrangerats av och med unga. Festivalen erbjuder workshops, invigningsfest, disco, spelningar, utflykter och annat kul.

16-17 maj 2014 smäller det 
– Det brukar vara mellan 400-600 deltagare varje år beroende på hur många deltagare städerna kan ta emot. Vi siktar på att kunna ta emot 600 ungdomar i Umeå 2014. Vi är också peppade på det faktum att vi kör festivalen ”2 Days in Umeå” parallellt med ”Livet är en fest” vilket kommer leda till att kvällsunderhållningen både på fredagen och lördagen kommer bli riktigt grym med både disco och en massa band på scenerna runt om på Folkets hus, säger Per-Erik Söderström.

Bilden: Evelina, Jennifer, Naema och Moa är fyra av ungdomarna i arrangörsgruppen för ”Livet är en fest”.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Sveriges största fritidsgårdsfestival i Umeå 2014