Publicerat 26 juni, 2013

Kulturdriven tillväxt i Almedalen

Umeå2014 satsar på att lyfta den kulturdrivna tillväxten under årets Almedalsvecka i Visby. Under två olika seminarier, det ena tillsammans med Kulturrådet och det andra med Region Västerbotten, kommer personer från kulturlivet, kulturinstitutioner, näringsliv och universitet att diskutera ämnet ur olika aspekter med kulturhuvudstadsåret som utgångspunkt.

Förra året fick Umeå2014:s medverkan i Almedalen stor uppmärksamhet med ett välbesökt seminarium.

– Vi hoppas förstås på ett minst lika stort intresse i år för kulturhuvudstadsåret och våra tankar kring kulturdriven tillväxt, säger Fredrik Lindegren, konstnärlig ledare för Umeå2014.

– Almedalen är en viktig mötesplats där vi kan hämta nya idéer och så hoppas vi förstås också på att kunna inspirera de som kommer och lyssnar på våra seminarier. Umeå är redan idag en förebild för andra städer i Europa vad gäller vårt arbete för att stärka kulturlivets olika uttryck. Riktade satsningar inom kultursektorn leder till en ökad mångfald och ett bättre samhällsklimat.

 

Information om årets seminarier

Torsdag, 4 juli, kl 14.00 – 14.45
Gotlands Museum, Strandgatan 14, Bildstenshallen

Kulturrådet och Umeå2014 arrangerar ett seminarium på temat Kulturdriven tillväxt, där, förutom Fredrik Lindgren också Med Reventberg, tidigare chef för Västerbottensteatern och Rudolf Antoni, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnors forskarråd, medverkar. Samtalsledare är Karsten Thurfjell, kulturjournalist vid Sveriges Radio.

Mer om seminariet här.

 

Fredag, 5 juli, kl 09.00 – 12.00
Novgorodgränd 1

Region Västerbotten och Umeå2014 bjuder på en hel förmiddag på temat Kulturdriven tillväxt utan gränser.  Här medverkar bland andra Fransesca Quartey, tillträdande chef för Västerbottensteatern, Monica L  Edmondson, glaskonstnär från Tärnaby, Erik Palm, Norrlandsoperan, Lars Westin, professor vid Centrum för regionalvetenskap vid Umeå universitet, Karin Arvidsson, europeisk marknadsföringschef, Umeå2014, samt Med Reventberg och Fredrik Lindegren. Samtalsledare är kulturjournalisten Kerstin Brunnberg.

Seminariet den 5 juli streamas på http://bambuser.com/channel/umea2014

Mer om seminariet här.

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturdriven tillväxt i Almedalen