Publicerat 18 juli, 2013

Färgklick i Parketten

Färg är knappast något som brukar förknippas med parkeringshus, men det vill Susanne Lovén göra något åt. Under temat ”värme och kärlek” har en hel rad människor engagerats för att göra om Parketten till Umeås snyggaste parkeringshus!

Den som i Umeå parkerat bilen i parkeringshuset Parketten på senare tid har säkert märkt att det händer grejer där. Varje våningsplan har målats i en egen färg. Dessutom har det tillkommit en rad olika detaljer på väggarna, så som fjärilar, växtmönster och positiva ord.

Bakom initiativet står Susanne Lovén, som arbetat med projektet i snart ett års tid. Efter en längre tids förberedelser var det i april dags att plocka upp penseln och sätta igång. Arbetet har engagerat många.

– Det har varit en salig blandning människor som varit med och målat alla väggar, rör och galler. Professionella målare, amatörer och folk av olika ursprung, nationaliteter och åldrar, där alla bidragit med vad de kunnat på olika sätt, berättar Susanne Lovén.

Hissarna har numera döpts till kärlekshissar och på varje våningsplan finns olika detaljer att titta på. En vägg på första våningen rymmer ett stort antal positiva ord målade i grupper om tre. Ursprunget är en förfrågan som Susanne gjorde bland sina vänner på Facebook. Elever från Dragonskolan och Delta elteknik har även installerat spotlights på ytterfasaden för att ge mer liv till huset. Alla innertak har även vitmålats för att ge mer ljus till våningsplanen.

– Varför ska just ett parkeringshus vara grått och i betong? Det håller vi på att ändra nu, avslutar Susanne Lovén glatt.

Den sista juli 2013 ska allt vara färdigmålat. Till dess återstår finputs, samt insatser av de konstnärer som anlitats till projektet. Dessa är Lars Segerstedt, Carina Persson, Magnus Eriksson, Cathrine Brännström och Jessica Eriksson.

På bilden: Susanne Lovén med Andreas Åberg och Andreas Dalbäck från Viva Resurs.
Foto: Anders Magnusson

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Färgklick i Parketten