Publicerat 22 augusti, 2013

Nordisk kulturfest i Berlin

Umeå2014 och VisitUmeå deltar i en nordisk kulturfest i Berlin den 1 september 2013, anordnad av de fem nordiska ambassaderna.

Innergården till de nordiska ambassadernas gemensamma Felleshus öppnas för en stor familjesommarfest med livemusik, barnaktiviteter, designutställning, informationsmontrar, kulinariska smakprov från Norden och mycket mer.

Umeå Kulturförening Humlan medverkar också. De tar med sig artisterna Slow Fox och Patrik Backlund till Berlin som representanter för Umeås musikliv. Båda kommer att uppträda på kulturfestens stora scen. Slow Fox är Sofia Henricssons alter ego, aktuell med både singel, album och turné. Patrik Backlund släppte sitt andra album Wolfrunner i slutet av förra året.

Besökarna har möjlighet att vinna en sommarvecka för två i Umeå under kulturhuvudstadsåret. I priset ingår flygresa Hamburg-Umeå, anslutningståg från Berlin och dubbelrum. Tävlingen sker i samarbete med Charterways Aviation ab Hamburg.

Utöver Umeå medverkar Bergen (Norge), Viborg (Danmark), Rovaniemi (Finland) och Reykjavik (Island) i arrangemanget.

Foto: Svenska ambassaden i Berlin. Creative Commons: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Nordisk kulturfest i Berlin