Publicerat 30 september, 2013

Första artisterna klara till U x U festivalen

De första artisterna till U x U festivalen presenterades i samband med biljettsläppet lördagen 28 september. Laleh, Mac Miller, Thurston Moore och Lucy Love är de första bokade namnen. Besökarna kan även önska kommande artistbokningar.

Under lördagen släpptes de första biljetterna till U x U Festival – Umeås nya musikfestival. Men redan under fredagens försläpp på Rådhustorget i Umeå trotsade 150 personer regn och rusk för att få tag i en av de 150 första  åtråvärda biljetterna. Biljetterna, så kallade ”co-founder tickets” släpps genom en stegrande prismodell med billigast biljetter i början. Varje biljett som säljs förlänger festivalen med 15 sekunder.

På festivalens webbsida kan besökarna köpa biljetter, se hur många biljetter som redan sålts och hur lång festivalen är i dagsläget. Genom ett interaktivt reglage kan man se hur festivalen växer ju fler som köper biljetter.

Artisterna bokas genom önskemål av festivalens åtta konstnärliga ledare, curatorer, som består av bland andra Dennis Lyxzén och Femtastic. Genom att kontakta curatorerna kan du även önska vilka band och artister du vill se på festivalen.

Läs mer om U x U Festival och köp biljetter på: www.uxufestival.com

Se en film om U x U Festivalen här:

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Första artisterna klara till U x U festivalen