Publicerat 9 september, 2013

Kulturhuvudstäder i samarbete

Västerbottens museum i Umeå stärker banden med Lettlands huvudstad Riga inför de båda städernas år som Europas kulturhuvudstäder 2014. På söndag 15 september 2013 gästar två svensk-lettiska profiler Umeå. 

Det är fotografen Imants Gross och översättaren och poeten Juris Kronbergs som besöker Västerbottens museum på söndag den 15 september.

En rad nationella och lokala profiler har bjudits in under utställningen Stad: Drömmar och verklighet som visas sista dagen den 29 september 2013. Utgångspunkt har varit samtal om det offentliga rummet, vad vill vi med våra städer och hur mycket kan en stad växa?

Gross och Kronbergs kommer att närma sig stadens rum och atmosfär genom bilder och lyrik.

Foto: Imants Gross

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturhuvudstäder i samarbete