lanlan

Publicerat 17 september, 2013

Mer Frostbyte 2013 och 2014

Föreningen UmeLAN vill att evenemanget Frostbyte ska växa och bli en återkommande tradition i Umeå. Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott stöder arrangemangen hösten 2013 och 2014 med 100 000 respektive 99 050 kronor.

Första Frostbyte genomfördes i oktober 2012 med stöd av Kulturskjutsen från Umeå2014. Det blev lyckat och arrangörerna fick mersmak. Målet med evenemangen är att skapa gemenskap mellan ungdomar i regionen och så småningom hela Sverige. Evenemangen ska pågå dygnet runt i flera dagar. Planerna för 2014 är ett LAN-evenemang i full skala med tusentals deltagare, dator- och tv-spel, rollspel, kortspel, brädspel, digital konst, och e-sport. Det blir också workshops, tävlingar, föreläsningar och andra aktiviteter.

– UmeLAN engagerar många ungdomar i medskapande. Den här typen av aktiviteter är väldigt populära bland unga, men ofta saknas en fysisk mötesplats där de kan dela intresset, säger Marie-Louise Rönnmark, kulturhuvudstadsutskottets ordförande.

LAN-evenemang brukar oftast besökas av betydligt fler killar än tjejer. UmeLAN kommer därför samarbeta med stiftelsen Crossing Boarders för att sträva mot jämnare könsfördelning.

– Vi vill inkludera fler tjejer och utarbetar en plan för att nå ut till dem. Med sin mångfald ska FrostByte vara ett unikt event för alla, säger Adam Dahlgren, UmeLAN.

Under Frostbyte-evenemangen kommer det också finnas möjlighet för andra föreningar att visa upp sig och anordna egna aktiviteter.

Foto: Go International Group. Creative Commons: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Mer Frostbyte 2013 och 2014