Publicerat 23 september, 2013

Nu släpps de första biljetterna

På fredag 27 september 2013 släpps biljetterna till tre av föreställningarna på NorrlandsOperan under kulturhuvudstadsåret. Invigningsakten Sami Chinese Dance Project, Klassikern Eugen Onegin och Beethoven & Beyond; NorrlandsOperans hyllning till Ludwig van Beethoven med allt ifrån konserter till en dedikerad Beethoven-korv!

En del av invigningen – Sami Chinese Dance Project
Under invigningshelgen i månadsskiftet januari-februari 2014 presenteras Sami Chinese Dance Project, som är ett långväga samarbete som sträcker sig från Sápmi ända till Beijing. Ett samarbete mellan NorrlandsOperan och det kinesiska danskompaniet TAO Dance Theatre, med mål att förena såväl dans och musik som det lokala med det globala. Kinesiske koreografen Tao Ye, hans landsman, kompositören och musikern, Xioa He och samiska musikerna Simon Issát Marainen, från bandet Árá och Axel Andersson, från banden Glesbygd’n och Árá – mynnar ut i en mångkulturell föreställning för alla sinnen.

Klassikern Eugen Onegin med Peter Mattei och Maria Fontosch
En ljuspunkt att se fram emot i februarimörkret är en halvscenisk uppsättning av Tjajkovskijs klassiker Eugen Onegin med premiär 8 februari 2014. Världsbarytonen Peter Mattei och välkända sopranen Maria Fontosch, som senast sågs på NorrlandsOperan i Verdis Otello 2011, har huvudrollerna som adelsmannen Eugen Onegin och Tatiana. Uppsättningen består i övrigt också av idel välkända personer; Lars Martinsson, Kosma Rauner, Ulric Qvale bland andra, samt regissören Dmitri Bertman, som även regissserade Otello på NorrlandsOperan 2011.

Beethoven & Beyond – en hyllning till en av historiens störste
Den 11-23 januari 2014 hyllar NorrlandsOperan en av historiens största kompositörer, Ludwig van Beethoven. NorrlandsOperans Symfoniorkester framför alla hans symfonier i nummerordning, plus nio nyskrivna verk av några av dagens tonsättare; B Tommy Andersson, Tobias Broström, Kim Hedås, Fredrik Högberg, Mats Larsson Gothe, Katarina Leyman, Kent Olofsson, Sven-David Sandström och Mirjam Tally. Beethoven-experten, Åke Holmquist finns på plats i samband med konserterna med fakta och historier om Beethovens liv och verk och vår utställningslokal Vita kuben är fylld med Beethovenminnen, som brev, manuskript och masker. Gourmeterna Per och Lars Åkerlund på Duå har dessutom tagit fram en Beethoven-korv som presenteras och provsmakas.

Mer information: www.norrlandsoperan.se

Foto: Olly Coffey. Creative Commons: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Nu släpps de första biljetterna