Publicerat 25 september, 2013

Umeå2014 på bokmässan i Göteborg

På mässan Bok & Bibliotek i Göteborg den 26–29 september 2013 finns Region Västerbotten och Umeå2014 på plats med montern ”Västerbotten – på väg mot 2014”. Där visas ett urval av allt som kommer att hända i regionen under nästa år då Umeå är Europas kulturhuvudstad.

Den gemensamma montern, som pryds av en stiliserad länskarta och fotografier av Sune Jonsson, bemannas av medarbetare från Umeå2104, Littfest, Region Västerbotten, Länsbiblioteket, NorrlandsOperan, Västerbottens museum och Skellefteå kommun. Huvudattraktionen är programtidningen, men nyutkomna böcker med anknytning till Västerbotten kommer också att exponeras, till exempel journalisten Arne Müllers högaktuella ”Smutsiga miljarder” om dagens gruvindustri.

– I år gör vi denna gemensamma satsning för att locka kulturintresserade människor från hela landet att besöka Umeå och Västerbottens län 2014, säger Anders Karlsson som samordnar arbetet på Region Västerbotten. Varje dag under mässan kommer vi dessutom att lotta ut fina priser till de besökare som deltar i vår 2014-tävling!

I Kulturrådets monter finns även tillfälle att stifta bekantskap med en ny generation Västerbottensförfattare: fredagen den 27 september, kl 13.30, samtalar litteraturvetaren Erik Jonsson med Ida Linde.

Foto: Claes Krantz. Creative Commons: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeå2014 på bokmässan i Göteborg