Publicerat 9 september, 2013

Umeå2014 tar plats på filmfestivalen i Milano

I samband med filmfestivalen i Milano presenteras Umeå2014 som europeisk kulturhuvudstad och det unika nordliga rummet i Europa den 13 september 2013.

Den samiske filmaren Oskar Östergren från Bautafilm i Umeå och kommunikationschef Elisabeth Lind från Umeå2014 kommer att finnas på plats i Milano för att introducera kulturhuvudstadsåret genom kortfilmen ”My People – the Sami people” och ge en försmak av vad ett europeiskt kulturår längst upp i norr innebär.

Presentationen sker anslutning till festivalens val av svensk långfilm, Fredrik Edfeldts ”Faro”, kvällen den 13 september 2013 på anrika Piccolo Teatro i Milano. Efter filmvisning inbjuds till en mottagning för bland annat media arrangerad av restaurang Björk på Piccolo Teatros terrass. Arrangemanget är ett samarbete med VisitSweden.

Mer information om filmfestivalen i Milano: www.milanofilmfestival.it

Läs mer om filmen My People – the Sami people

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Umeå2014 tar plats på filmfestivalen i Milano