Publicerat 23 oktober, 2013

Konstinspiration från El Salvador

Studieförbundet Vuxenskolan får en kulturskjuts från Umeå2014 för att bjuda in konstnären Miguel Angel Ramirez från Panchimalco, El Salvador och arrangera workshops i målande som konstnärligt uttryck för barn och unga vuxna i Umeå.

Miguel Angel Ramirez (bilden) kommer att ge workshops i bild samt presentera den konstnärliga verksamhet han bedriver för barn och ungdomar i Panchimalco. På ideell basis erbjuder han där konstnärlig utbildning för unga från framförallt låginkomstfamiljer. Miguel Angel Ramirez representerar även etniska folkgruppen lencas, som är en del av mayafolket.

Under två veckor i oktober 2014 ska workshops arrangeras på skolor och studieförbund i Umeå.

– Vi hoppas att deltagarna ska inspireras till både eget konstnärligt skapande samt ökat intresse för internationella relationer och engagemang för en hållbar samhällsutveckling genom konsten, säger Oscar Mejia från Studieförbundet Vuxenskolan.

Projektet är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, ABF och Panchimalco kommun i El Salvador. Målgruppen är barn, unga vuxna, pedagoger och kulturarbetare i Umeå. Kulturskjutsbidraget från Umeå2014 är 20 014 kronor.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Konstinspiration från El Salvador