Publicerat 23 oktober, 2013

Kulturlördagar på Mariedal

Föreningen Paradise City kultur och samhälle vill arrangera en serie lördagsaktiviteter för barn och vuxna på Mariedal under kulturhuvudstadsåret. De får en kulturskjuts från Umeå2014.

Syftet med projektet Klubb Unplugged är att skapa en ny mötesplats för kulturaktiviteter utanför centrala Umeå, främst för de som bor i stadsdelarna Mariedal, Marieberg, Sandbacka, Haga, Ersboda och Mariehem.

– Vi vill dels kunna erbjuda klubbkvällar och betalda speltillfällen för lokala musiker men också aktiviteter för barn dagtid. De ska äga rum sista lördagen i varje månad och var tredje gång planerar vi att boka in större band eller artister, säger Åsa Sandström från föreningen Paradise City kultur & Samhälle.

Musikunderhållningen kvällstid kommer i första hand att vara i form av trubadurer och grupper som inte kräver trumset eftersom ljudnivån annars riskerar att bli hög. För vissa av aktiviteterna tänker man samarbeta med andra föreningar och aktörer. Det kan till exempel bli folkmusik, allsång eller danskvällar.

Kulturskjutsbidraget från Umeå2014 är 20 014 kronor.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kulturlördagar på Mariedal