Publicerat 24 oktober, 2013

Pengar till ny musik och ljudkonstverk

Tre kulturhuvudstadsprojekt – ett orkesterverk, ett allkonstverk med musik, dans och film samt ett ljudkonstverk i samband med festivalen Survival Kit – stöds av Kulturrådet när de fördelar höstens bidrag till samverkan med komponister.

  • Scenkonst Västernorrland AB får 60 000 kronor för att anlita komponisten Britta Byström för att skriva ett orkesterverk, inför Umeå2014 planeras en sammanslagning av Norrlandsoperans Symfoniorkester och Nordiska Kammarorkestern. Orkesterns namn blir Norrlands Symfoniorkester.
  • Danskonst i Norr / Nomodaco får 110 000 kronor för att Johannes Burström och David Sandström ska skriva musik till Staden – ett allkonstverk med dans, musik och film och som äger rum inom ramen för Umeå2014.
  • Lena Berg / TGIL får 87 000 kronor för att anlita tonsättaren/ljudkonstnären Patric Simmerud för ett hörspel/ljudkonstverk, ”Tiden går inte längre”  inom ramen för festivalen Survival Kit Festival i Umeå hösten 2014.

Kulturrådets bidrag till samverkan med komponister är avsett att stimulera beställning av nya verk och anställning av komponister. Sammantaget har Kulturrådet under 2013 fördelat bidrag till tio kulturhuvudstads projekt inom detta stöd.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Pengar till ny musik och ljudkonstverk