Publicerat 2 oktober, 2013

Rally i Umeå under SM-veckan

I januari 2014 kommer vinterns SM-vecka att genomföras med Umeå som värdstad. Svenska bilsportförbundet blir som tidigare år representerat av rally som kommer köra sprint-SM.

– Det är tredje gången som bilsporten är med och det ska bli riktigt roligt att se vad arrangören kommer hitta på för förarna. Det finns goda förutsättningar för att det kommer bli riktigt bra, säger Maria Andersson, sportchef på Svenska bilsportförbundet.

Just nu pågår planeringen för fullt mellan arrangör, Riksidrottsförbundet, Umeå kommun och Sveriges television. Det är många idrotter som ska samsas under veckan så logistik och planering är en viktig del i förberedelserna. Bilsporten och rally har varit bland de mest uppskattade TV-sändningarna under tidigare SM-veckor.

– Så är det, men det är mycket som ska falla på plats för att det ska bli en bra produktion, säger Maria Andersson. Vi tittar på om vi kan lyfta in ytterligare en bilsportgren. Vi hoppas ha ett klart besked i slutet av oktober.

SM-veckan arrangeras två gånger per år; en vintervecka och en sommarvecka. Värdstad utses av Riksidrottsförbundet och Sveriges television.

Mer information om SM-veckan

Foto: Ford in Europe. Creative Commons: Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Rally i Umeå under SM-veckan