Publicerat 14 oktober, 2013

Tusentals Köpenhamnsbor såg Umeå2014 på kulturnatten

Köpenhamnsborna gick man ur huse i den danska huvudstaden fredag 11 oktober 2013. Den årligt återkommande Kulturnatten bjöd i år bland annat på upplevelser kring kulturhuvudstadsåret Umeå2014.

Med isskulptering, svenska kanelbullar och musik av Umeåbon Sofia Jannok (bilden) kom närmare 12.000 besökare till samarrangemanget med Nordiska ministerrådet, Umeå2014 och VisitSweden ett stenkast från Ströget i centrala Köpenhamn.

”Kulturnat” kallar Köpenhamn sitt årligt återkommande höstarrangemang där man öppnar kulturinstitutioner, kyrkor, myndigheter och internationella organisationer för allmänheten. Umeå2014 samarbetade i år med Nordiska ministerrådet och VisitSweden i avsikt att locka Köpenhamnsborna att komma till Umeå nästa år.

Intresset var stort och 11.904 personer räknades in på besöksområdet. Där kunde deltagarna få information om programåret 2014, se och delta i isskulptering med personal från ICEHOTEL och bjudas på svenska kanelbullar.

Se fler bilder från Umeå2014 och Kulturnatten i Köpenhamn

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Tusentals Köpenhamnsbor såg Umeå2014 på kulturnatten