Publicerat 27 november, 2013

Eldfest i Röbäck

I månadsskiftet augusti-september 2014 kommer Forma Umeå keramikförening att förvandla Kulturmejeriet i Röbäck till en smältdegel av kultur. Med utgångspunkt i konst och konsthantverk tänker de arrangera en eldfestival i historisk miljö.

Ett 70-tal konstnärer och konsthantverkare är idag verksamma i den före detta mejeribyggnaden i Röbäck, Kulturmejeriet. Under en eftermiddag och kväll i slutet av augusti eller i början av september 2014 kommer mejeriet vara plats för en festival med musik av lokala band, konstnärlig performance, öppen scen, installationer samt keramiska bränningar där besökarna får möjlighet att delta.

– Lokalen kommer att inredas som ett färgstarkt vardagsrum för att skapa en inbjudande atmosfär. Det blir aktiviteter både inomhus och ute på gårdsplanen ända ner till Röbäcks källa. Allt för att skapa en tillåtande och trivsam gemenskap, säger Eva-Karin Sandqvist från Forma Umeå keramikförening.

Föreningen hoppas att Eldfestivalen blir ett samarbete med övriga konstnärer i Kulturmejeriet och andra delar av föreningslivet i Röbäck.

– Tillsammans kommer vi att skapa en mötesplats för en dag där alla är välkomna att dela en upplevelse med hjälp av konst, eld, musik och scenuppträdanden i en historisk miljö som många boende i Röbäck har en relation till, säger Eva-Karin Sandqvist.

Forma Umeå keramikförening får en kulturskjuts på 20 014 kronor från Umeå2014 för att genomföra festivalen. De kommer även att söka medel från sponsorer i närområdet.

Foto: Peter Shanks. Creative Commons: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Eldfest i Röbäck