Publicerat 8 november, 2013

Tala från ditt hjärta under invigningen

Nu börjar det dra ihop sig för alla som vill delta i invigningshelgens programpunkt Lyssna på mig / Hear me out den 1 februari 2014. Sista dag för att anmäla sig till talarlistan är nu satt till söndag den 24 november. Målet är att låta människor från hela regionen att delta under invigningen av kulturhuvudstadsåret den 1 februari 2014.

Under den stora invigningen av kulturhuvudstadsåret så inbjuds människor att delta, människor från hela regionen, i programmet Lyssna på mig / Hear me out. Man får delta med sina ord i form av ett tal, med poesi eller sång.

– Inspirationen kommer ifrån credotalen 1999, då en person om dagen under hela året klev upp i Rådhusets torn och höll ett tal inför framtiden och millennieskiftet. Den ceremonin var mycket uppskattad och folk pratar om den än idag, berättar producent Madelene Edlund som var en av personerna som då talade.

Lyssna på mig / Hear me out kommer att ta plats på Rådhusesplanaden i Umeå. När man står på scenen kommer man vara riktad ner mot Rådhuset. På så sätt knyts också programpunkten ihop symboliskt med inspirationskällan. Programmet kommer att pågå i tolv timmar, mellan 12.00-24.00. Totalt kommer 72 människor att få göra sin röst hörd på scenen, 6 personer i timmen, och alla får fem minuter var.

Deadline för att anmäla sig till talarlistan är söndag den 24 november!

– De 72 personer som kommer att ta plats på scenen skall utgöra ett tvärsnitt av människorna som lever i regionen – så vi söker unga och gamla, stora och små och några mitt emellan. Vi söker personer som bor i staden, på landet, i hyreshus och villa osv. Man får gärna tala på sitt modersmål och är framförandet lite kortare så får man gärna ta det på flera språk, fortsätter Madelene.

– Under invigningen kommer det att finnas fler delar där interaktivitet av olika slag är en ingrediens. Men mer om det längre fram, avslutar Madelene Edlund. Vi börjar med Lyssna på mig / Hear me out och senast den 24 november skall man ha anmält sitt intresse.

 

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Tala från ditt hjärta under invigningen