umea2014_flyer_eng-1

Publicerat 23 december, 2013

Dröm om Umeå

Barn och unga kommer att involveras i invigningen av kulturhuvudstadsåret genom kampanjen Dröm om Umeå. Barnen kan delta genom att skicka in sin dröm på bild eller i ett kortare videoklipp via Instagram.

1 februari 2014 kommer den officiella invigningsceremonin Burning Snow att äga rum vid Umeälven mitt i centrala Umeå nedanför Rådhusparken, mellan klockan 17.00 och 18.00. En viktig del av ceremonin är att Umeåborna deltar.

För att skapa entusiasm och engagemang för så många som möjligt vill Umeå2014 involvera invånarna, speciellt barn och unga. Huvudsyftet är att förmedla idén om pånyttfödelse och att återskapa staden, baserat på människors önskemål och den samiska traditionen då det är huvuddelarna i invigningen. Barnens drömmar och önskemål kommer att symbolisera och vara en del av Umeås framtid.

Skapa (för alla åldrar)
Gestalta din dröm på ett kreativt sätt (rita, pärla, brodera – du bestämmer!) och tagga med #umeådrömmar på Instagram senast 24 januari. Samma dag klockan 12–18 bjuder Umeå2014 in till Glashuset där du kan få utlopp för din kreativitet.

Filma (8–14 år)
Ladda upp en 15 sekunder lång film med en dröm, en önskan, för Umeå i framtiden. Ett barn/en ungdom får vara med på scen i den officiella invigningsceremonin 1 februari 2014, där en spännande överraskning väntar. Instagramma filmen med hashtag #umeådrömmar från ett publikt konto senast 18 januari 2014. Observera att vårdnadshavare måste ge tillåtelse.

Läs mer här.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Dröm om Umeå