Publicerat 16 december, 2013

Första artisterna klara för Umeå Open 2014

Nu har Humlan, arrangören av pop- och rockfestivalen Umeå Open Grand Slam 2014, offentliggjort de tre första akterna; franska Yelle samt Ane Brun och Highasakite från Norge.

– Yelle är en riktig drömbokning, som vi varit ute efter flera gånger tidigare och som vi nu äntligen lyckats locka hit!, skriver Humlan i ett pressmeddelande.

Bandets olika influenser spänner från minimalistisk techno, till Rage Against the Machine och Madonna. Bandets frontfigur, Julie Budet sjunger på franska och bandet använder sig mycket av kostymer, koreografi och starka färger.

Norska singer-songwriter-drottningen Ane Brun slog igenom för tio år sedan och 2007 spelade hon på Umeå Open. Nu kommer hon tillbaka till festivalen med många hits i bagaget direkt från en turné genom USA, Canada, Australien och Nya Zeeland.

Lagom till Umeå Open släpper Highasakite sitt andra album Silent Treatment. Första singeln Since Last Wednesday fick lysande kritik, liksom debutalbumet som kom 2012. Sångerskan Ingrid Helene Håvik (bilden) skriver alla texter och det mesta av musiken.

Umeå Open är Sveriges största inomhus-rockfestival och en given knutpunkt för musikälskare från hela Norrland. 2014 års festival äger rum 24-29 mars och är en del i projektet Grand Slam 2014 som ska etablera Umeå som en av de mest självklara och levande musikstäderna i världen. En annan nyhet för i år är att festivalens hemsida är tvåspråkig. Allt innehåll finns även på engelska.

Läs mer på www.umeaopen.se

Foto: NRK P3. Creative Commons: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0) / Beskuren.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Första artisterna klara för Umeå Open 2014