kronprinsessparet_312

Publicerat 20 december, 2013

Kronprinsessparet medverkar i invigningen

Kronprinsessparet kommer till Umeå fredag den 31 januari 2014. Kronprinsessan Victoria kommer att medverka i två programpunkter under helgen. Dels vid invigningen av Sune Jonsson Centrum för Dokumentärfotografi på fredagen, samt vid den officiella invigningsceremonin Burning Snow på lördagen.

På fredag klockan 17.00 medverkar Kronprinsessan i invigningen av Sune Jonsson Centrum för Dokumentärfotografi vid Västerbottens museum.

Burning Snow – den officiella invigningsceremonin äger rum på lördag den 1 februari med start klockan 17.00. Kronprinsessan medverkar från start.

Syftet med invigningsceremonin Burning Snow är att förmedla idén om pånyttfödelse och återskapande av staden, baserat på människors önskemål och den samiska traditionen då det är huvuddelarna i invigningen.

Hovet, Länsstyrelsen och Umeå2014 arbetar med att ta fram ett program som mer detaljerat beskriver kronprinsessparets roll och medverkan under invigningshelgen. Mer utförlig information kommer i nära anslutning till invigningshelgen.

Foto: Mattias Edwall / The Royal Court, Sweden.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Kronprinsessparet medverkar i invigningen