nawalelsadawi

Publicerat 17 december, 2013

Nawal El Saadawi kommer till Littfest 2014

2014 befäster Littfest sin position som Sveriges största litteraturfestival genom att bjuda in författare från över 20 länder. Tre av dem är Nawal El Saadawi, Suzanne Brøgger och Sofi Oksanen.

Från Egypten kommer författaren, läkaren och aktivisten Nawal El Saadawi (bilden). Hon har suttit i fängelse för sina böcker och kämpat ett helt liv för kvinnors rättigheter. Hon fanns med vid demonstrationerna på Tahrirtorget i Kairo, 80 år gammal, och hon har flera gånger nominerats till Nobelpriset i litteratur. Hon kommer bland annat tala om den egyptiska revolutionen 2011 när hon kommer till Umeå lördag 15 mars 2014.

Suzanne Brøgger är känd för sina essäer och självbiografiska romaner om kärleken och det moderna samlivets problem, bland annat Crème fraîche, Ja, Fräls oss ifrån kärleken och släktromanen Jadekatten. Hennes senaste bok på svenska var Brev till Prinsen av Mogadonien. Lagom till sitt Umeåbesök fredag 14 mars släpper hon en ny titel.

Tidigare i år beslutade Svenska Akademien att tilldela Sofi Oksanen sitt nordiska pris. Författaren till Utrensning har översatts till över tjugo språk. Oksanen, som senaste gjorde succé med sin mörka roman När duvorna försvann, är utav tvivel en av Norra Europas mest lästa och omtalade författare. Fredag 14 mars återfinns hon på Littfests stora scen.

Umeås internationella litteraturfestival har växt årligen både vad gäller publikantal, renommé och akter. 13-15 mars 2014 kommer ett hundratal medverkande finnas på plats.

Mer info: www.littfest.se och www.facebook.com/littfest

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Nawal El Saadawi kommer till Littfest 2014