Publicerat 18 december, 2013

Svensk hiphop till U x U

U x U-festivalens senaste bokning är Random Bastards Allstars, en hiphopspelning med några av de mest intressanta inom svensk rap på scen.  

Den unika bokningen Random Bastards Allstars är en konsert med lokal anknytning. De första artisterna som är klara till spelningen är Kristin Amparo, Cleo, Trainspotters och Broder John & Friman. Det instrumentala hiphopbandet Fabriken från Piteå kommer agera husband åt de bokade akterna.

– Med denna spelning vill vi bjuda på medskapande, västerbottnisk kärlek och gung i Hedlundadungen i Umeå i sommar. Fler gäster kommer att presenteras mot våren, skriver U x U-festivalen i ett pressmeddelande.

Random Bastards och Femtastic (Cleo) är också curatorer till festivalen och detta är ytterligare ett steg att involvera curatorerna i festivalen.

– Genom festivalens bidra-sida har många önskat att få höra de här akterna och därför är det extra roligt att vi nu kan presentera denna spännande och unika hiphopsammanslutning, skriver U x U-festivalen.

Sedan tidigare är Phoenix, Laleh, Mac Miller, Lucy Love och Thurston Moore klara för festivalen som arrangeras i juli 2014. Läs mer på www.uxufestival.com

Bilden: Kristin Amparo och Cleo. Foto: Olov Tegby Frisk.

comments powered by Disqus
Du är här: Hem | Nyheter | Svensk hiphop till U x U